De Rotterdamse Fast Forward Fit For Free Dance Parade, ofwel Dance Parade, keert terug. Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft vandaag voor de terugkeer van het evenement gestemd. Wel moet het een andere vorm krijgen.

Het concept van de Dance Parade, die elk jaar in augustus plaatsvond, moet van de Rotterdamse burgemeester worden aangepast. Volgens hem kleven er teveel risico’s aan de oude vorm, maar hij staat open voor een aangepaste versie. Wanneer de Dance Parade terugkeert is nog niet bekend. D66 raadslid in Rotterdam Jos Verveen zegt hierover op Twitter: ‘Hoe eerder sector met vernieuwende voorstellen #DanceParade komt, hoe eerder het kan plaatsvinden.’ Dit betekent dat de nieuwe versie het zonder vrachtwagens en stoet moet doen.

Sinds 2010 is er geen Dance Parade meer vanwege strengere veiligheidseisen van de gemeente na de strandrellen in Hoek van Holland in augustus 2009.

De Dance Parade trok jaarlijks op de tweede zaterdag van augustus 400.000 bezoekers. Het evenement bestond uit een stoet van circa 40 praalwagens met dancemuziek die door Rotterdam trokken.